fredag 6. mars 2009

BACALAOSEILASEN I BREVIK.

BREVIK SEILFORENING arrangerer i år for første gang BACALAOSEILASEN. Seilasen arrangeres for klassene BB11 og Kogg i forbindelse med BACALAOFESTIVALEN i Brevik den 18. juli.
Byen fylles på denne dagen opp av inntil 10000 mennesker som kommer fra fjern og nær for å spise bacalao, leske strupen og treffe gamle kjente.
Dette gir Brevik seilforening en unik mulighet til å bringe seilsporten til det brede lag av folket da Bacalaofestivalen som arrangeres av Brevik og omegn sjømannsforening ligger i nær tilknytning til vannkanten og regattaarenaen i Vikingbukta.
 
Første gang Brevik Seilforening arrangerte regatta i dette området var Fredssommeren 1945 i forbindelse med Breviksdagen. Regattaen ble kalt Breviksdagsregattaen og tradisjonsrikt avholdt hvert år fram til 1970 da breviksdagsarrangementet ble nedlagt.
Brevik Seilforening har år om annet etter 1970 forsøkt å holde liv i tradisjonen ved å arrangere Breviksdagsregattaen i Vikingbukta, men dette har etterhvert falt bort.
Breviksdagen er borte-Bacalaofestivalen har kommet (for å bli) derfor har vi valgt å kalle regattaen BACALAOSEILASEN.
 
I 2009 får vi regattapublikum ferdig servert ringside ved regattabanen, bedre forhold kan vel ikke regattafolket forlange, dersom man ser bort fra strømforholdene rundt banen.
Thorfinn Kittilsen i Brevik har generøst satt opp 6 sølvpokaler fra sin fars pokalsamling som skal være evigvandrende premier i de to startende klasser BB11 og Kogg.
Det arbeides med muligheter for gavepremier i tillegg til disse.
Premieutdelingen vil foregå fra seilforeningens RIB direkte til vinnerne i båtene umiddelbart etter at siste båt er i mål mens samtlige båter seiler rundt i målområdet.
Hele regattaen samt premieutdelingen vil bli kommentert over høyttaleranlegg fra dommeranlegget ved Krystallhuset.
 
Alle forhold rundt regattaen er ennå ikke fastlagt, men så langt kan vi ihvertfall invitere samtlige BB11-og Koggseilere fra hele landet til å delta i BACALAOSEILASEN som arrangeres den 18. JULI 2009 kl. 1300 i Brevik.
 
Følg med på bloggen nye info kommer etterhvert.
 
Evt. henvendelser kan rettes til Brevik Seilforening v/Kjell Klevjer Aas. Tlf-95 06 68 53.


Dobbelt så moro – del bilder med andre mens du chatter på Windows Live Messenger.

Ingen kommentarer: